Vejprnice,33027   +420735890661   jiri.pek@pirati.cz   ID: xqd5epz

Vyhození učitelek z mateřské školky aneb arogance moci Karpíškovců

🕵️‍♂️Vejprnickými sítěmi probublává na povrch kauza s vyhozením dvou učitelek z mateřské školky. Informace se různí, proto jsem požádal vedení obce P. Karpíška a V. Sihelskou a L. Jílkovou o poskytnutí informací již 6. září.⁉️

„Vážení, dobrý den,

mohl bych dostat ještě dnes nějakou reakci od vedení obce jako zřizovatele nebo přímo od ředitelky školy k rozvázání pracovního poměru se dvěma učitelkami z mateřské školky (prý v úterý zasedala i rada obce)? Mám pouze kusé informace, které se dost rozcházejí. Podle jedné se jedno z dětí toulalo po Jižních Svazích, podle druhé se dítě našlo v areálu školy. Ze strany učitelek však nemělo dojít k žádnému pochybení.

Děkuji za rychlou odpověď.“

Po deseti dnech jsem stále bez odpovědi. I proto se mezi občany zákonitě množí mnoho otázek:⁉️

☑️Snaží se Karpíšek s Jílkovou (kandidáti za ODS) tuto kauzu ututlat před volbami do krajského zastupitelstva a do senátu, aby jim to neuškodilo?

☑️Proč osobní zodpovědnost nevyvodila i ředitelka školy, pokud je areál školy nezabezpečný?

☑️Mělo se jednat o exemplární potrestání učitelek, přestože v minulosti se staly obdobné případy, které neskončily ukončením pracovního poměru?

☑️Pokud o vyhození učitelek rozhodla rada obce, proč následně nebyli informováni zastupitelé na zastupitelstvu obce, které se konalo ihned poté?

☑️Proč zastupitelka Konvalinková oroduje za smazání příspěvků o této kauze na sociálních sítích? Tvrdí, že to tak nebylo a že se jedná o lži. Má snad více informací a proč tyto informace nemají také opoziční zastupitelé?

Arogance moci v podávání informací směrem k občanům ze strany Karpíškovců tak pokračuje. V minulosti obec vyhrála nelichotivé ocenění „nejuzavřenější instituce v poskytování informací“ na západ od Prahy. Naše dotazy na zastupitelstvu vymlčuje i místostarostka Sihelská. Obdobně je tomu tak u pana Svitáka, který sice odpoví, ale na úplně něco jiného. Příspěvky opozičních zastupitelů v Návsi nejsou otisknuty. Minimálně jeden ze zastupitelů je dokonce zablokován na oficiálním FB obce (zatím co politické uskupení Pravé Vejprnice (Karpíškovci) si vynucuje přístup Konvalinkové do diskuse v soukromé skupině).

Proto bychom rádi na další zastupitelstvo pozvali i R. Trylčovou, manželku Karpíška, která na posledním krajském zastupitelstvu poučovala o aroganci moci. Pokud by chtěla vidět, jak taková arogance moci vypadá, prosím, nechť se dostaví do Formanky (záznam z krajského zastupitelstva:

▶️https://media.plzensky-kraj.cz/player.php… v čase 2h20m.

Na obrázku kumulátor funkcí P. Karpíšek starosta, senátor a krajský zastupitel, dále L. Jílková ředitelka ZŠ a MŠ Vejprnice kandidátka na krajskou zastupitelku (oba ODS).

Pak uvádíme několik příkladů komunikace Karpíškovců se svými občany🤷‍♂️

Na dotaz, „Chci se zeptat, kde na webu obce najdu informaci o výsledcích odpadového hospodářství (náklady na provoz obecního systému) za rok 2023 dle zákona č. 541/2020 Sb.“, jsem dostal odpověď, která nemá nic společného se stavem digitalizace

Zeptali jsme se i pana Svitáka na následující dotaz směřující k pagiátorské činnosti. Takto dopadla odpověď.

Jedna z občanek se ptala na informaci k VejpPointu (v Cementárně) a získala takovouto odpověď:

Share this post